OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
Мотопътешественик!!!
НЕОСЪЩЕСТВЕНАТА МЕЧТА

Има места по света, които човек трябва да посети. Интересни, поучителни, обогатяващи го с нещо. Има и такива места, които не само, че не трябва да посещава, а напротив, трябва по всякакъв начин да избягва. От доста години ме привлича Изтокът, дали защото сме дошли оттам и нещо ме тегли към корените ни, или защото е по-духовен и виждам, че там се живее по-истински? А може би истината е, че в тази посока има много за каране и разглеждане.

Продължение...
 
Иран – страната на усмихнатите хора

Тази година духът ми на приключенец ме отведе в Ислямска Република Иран. Преди да започна да се интересувам от тази страна, признавам си имах доста малко познания за хората там. А те се оказаха най- добрите, които съм срещал по тази земя.


Получаването на визата се осъществи с помощта на Симеон Флоров, колега мото пътешественик, за което искрено благодаря.
Ще прескоча пътуването през Турция, вече много е изписано за тази страна.
Напускам южната ни съседка при Догубаязит, отсреща е иранският град Базарган. Двете държави са приятелски настроени една към друга, но живеят в различни системи. Още с отварянето на тежката метална врата към Иран, попадам в друг свят.

Продължение...
 
Oт Варна до Кавказ с Africa Twin

Защо до Кавказ? Обяснението е много прозаично -никога не бях стъпвал по тези места. За тази планина само бях чувал какво ли не– и добро и лошо. И така, потеглям на път с Арменска виза в паспорта,с ентусиазъм в излишък и леееко притеснение от буйния нрав на кавказците /в последствие то се оказа напълно неоснователно/.

Някъде в Турция

Продължение...